background pattern
extra black line
left black line
right black line
환자 중심의 공공병원이자 지역주민이 믿고 찾을 수 있는 병원 건립을 목 적으로 계획되었다. 인구 구조와 질병의 구조 변화에 따른 지역거점 공 공병원의 역할을 수행하도록 의료원 기능의 확대와 발전을 도모하였다. 지역주민과 함께 호흡하는 열린 공간이 되고, 자연과의 연계를 통해 최 적의 치유환경을 조성할 수 있도록 하였다. 자연 지형 훼손을 최소화하 고 이를 적극 활용하여 사회적 치유환경을 담은 공용공간을 입체적으 로 구성하였다.
The hospital was designed as a patient-oriented public hospital which local residents can trust. In order to enable the hospital to establish itself as the public hub hospital of the region, we sought to expand and develop the functions of the hospital. The hospital was designed as an open space for local residents and to create an optimal healing environment through a connection with nature. By minimizing the damages to the natural topography and using the topography, the hospital provides a multi-dimensional public space for a social healing.
close
대한민국 경상북도 영주시 가흥2동 805
close
영주 적십자병원
Yeongju Red Cross Hospital
prev
next
    PREV NEXT