background pattern
extra black line
left black line
right black line
천성산을 배경으로 한 대지의 경사지를 이용하여 광장과 옥상의 경계를 없애고 그 위에 자연을 돌려놓았다. 시민은 이 경사광장을 이용하면서 자연스럽게 각 프로그램에 도달하고 다양한 규모의 공간적 체험을 경험한다. 체육문화복합시설로서 체육관, 수영장, 공연장 등 큰 규모의 공간이 있어야 한다. 주변의 문맥보다 큰 매스를 경사진 대지를 따라, 적절한 사이 공간을 두고 배치하여 외부공간은 길이 되고, 마당이 되어 또 하나의 마을을 만든다. 지면에서 뜬 건물의 매스는 전면 도로를 향하고 그 때문에 위아래로 향한 각각의 경사로 전면광장과 옥상정원은 이 매스와 팽팽한 긴장감을 이루어 역동적인 외부공간을 형성한다.
Off the National Highway No.7, with the backdrop of the Chunsung Mountain, we visualized the trace of nature. This was enabled by a natural roof garden and plaza which are interconnected in borderless way through sloped scheme. Visitors may reach to their destination through this sloped path while experiencing dramatic spaces in various scales. This is a sports/culture complex with multiple functions which requires large scaled spaces. The comparably more massive volume is allocated to form the alleys and plazas, eventually a small town. The raised building mass keeps a tension to form the dramatic exterior spaces along with the sloped entrance plaza and roof garden.
close
대한민국 경상남도 양산시 주진동 72-6
close
웅상 문화 체육센터
Woongsang Culture & Sports Center
prev
next
    PREV NEXT