background pattern
extra black line
left black line
right black line
획일적인 오피스텔의 이미지를 탈피하고 거주자 중심의 오피스텔이라는 신개념 제시를 목표로 도시체계에 순응하면서도 도심의 Open Space를 최대한 확보하고자 하였다. Solid한 금속재료와 투명한 커튼월의 대비를 통해 매스의 분절과 주위환경의 연속성을 강조하였고, 매스의 수직적인 구성은 기존 도시의 스카이라인 체계와 함께 정체성을 가질 수 있도록 하였다.
The typical, monotonous image of an officetel (office-residences) gave way to a new concept of residence-oriented officetel which fits into the urban fabric, yet secures maximum open space in the heart of a bustling business district. Solid metal contrasts with the transparent curtain wall, emphasizing the segmentation of the volume and extension into the surrounding context. The vertical composition of the mass was designed to identify with the existing urban skyline.
close
대한민국 서울특별시 서초구 서초2동 1355-17
close
서초 디오빌
The’ O Ville
prev
next
    PREV NEXT