background pattern
extra black line
left black line
right black line
재래시장 활성화를 통한 우수한 상권조성과 거주성, 분양을 주안점으로 다 른 성격의 기능들을 하나의 그릇에 조화롭게 담아내기 위한 계획이다. 각 기능의 분리로 진입과 연계를 단순화하면서도 독립된 프라이버시를 충족 시키도록 계획하였다. 저층부의 동서남북 간 대규모 Street mall과 판매 시설 조성은 시각적, 공간적 개방감과 유동 인구의 유입을 활성화한다. 지 상 같은 쾌적함을 위해 지하에 2개 층을 개방하고 대규모 천창을 통해 빛 을 유입함으로써 쾌적한 환경의 재래시장을 계획하고 기존 상가와의 연계 로 수직, 수평적으로 유동 인구를 활성케 하여 큰 지붕 아래 하나의 새로운 세계를 제시하고자 했다.
The challenge of this project was to contain heterogeneous functions into one building while achieving the basic goals of the project: form an active marketplace by revitalizing the old market, and create a pleasant living environment. The solution was to segregate different functions, which simplifies the access and links while protecting privacy. The street mall and retail space on the lower floors open up to all four directions, expanding visual and spatial quality of the space as well as attracting the passersby into the building. Two underground floors open up into a void, illuminated by the sky-light to give a warm, pleasant feeling to the marketplace. At the same time, this scheme links the horizontal and vertical foot traffic from the existing mall, creating a new ecosystem under a bigger roof.
close
대한민국 경기도 성남시 중원구 성남동 2090
close
성남 성호시장
Sungnam City Sungho Market Mixed-Use Complex
prev
next
    PREV NEXT