background pattern
extra black line
left black line
right black line
송파 남부지역 주민의 체력 증진과 여가, 문화 활동 촉진을 위해 실내수영 장, 스쿼시, 에어로빅, 헬스 등 체육시설과 문화복지시설로 구성된 공공 시설물로 지역의 커뮤니티 역할과 도시 내 주거 지역의 미관을 증진하도 록 계획하였다. 상부 강의실 매스 하부로 시원하게 열린 2개 층 높이의 필 로티와 연계된 중정이 인지성에 대한 시퀀스를 제공하며 지하로 진입하는 계단은 선 큰 조경 설치와 유리 벽을 통해 지하 중정까지 시각적으로 연결 되어 밝고 쾌적한 공공시설이 되도록 하였다.
Planned as a sports, leisure and cultural space for the community, the Songpa Community Center was designed with sports facilities of indoor swimming pool, squash court, aerobics studio, weight room, gymnasium, cultural/welfare facilities. Apart from catering to functions of a community center, the building also contributes to improving the urban scenery. The columns supporting upper floor classrooms, through which one can get a glimpse of the courtyard, imply the sequence of visual recognition. The stairs leading to the basement floors pass through a sunken garden and glass-walls through which the lower section of the courtyard can be seen are further device to give visual continuity.
close
대한민국 서울특별시 송파구 거여1동 289
close
송파구 체육문화회관
Songpa-gu Sports & Culture Center
prev
next
    PREV NEXT