background pattern
extra black line
left black line
right black line
중국의 경제특구 중 가장 먼저 개발이 시작된 심천에 있는 연합병원은 경제 개발로 인한 의료시설의 질적 향상과 중국 내에서 점증하는 의료 수요를 해결하기 위해 새로운 병원을 계획하였다. 저층부에 아트리움을 설치하여 병원 저층부 전면에 자연채광이 가능하도록 계획하여 밝은 분 위기가 연출되도록 하였고 전면 아트리움과 새 병원의 중앙부를 거쳐 리 모델링될 기존 병원까지 호스피탈 스트리트를 설치하여 두 병원을 잇는 주동선이 명쾌하게 인지되도록 하였다. 호스피탈 스트리트와 면하여 병 원의 수직 동선 시스템을 기능적으로 배치하여 환자들의 혼란을 최소화 하고 센터화된 외래 각 부문과 중앙진료부로의 접근을 최소화하였다.
The Union Hospital in Shenzhen, the first city to be developed among special economic zones in China, needed to add new facilities to accommodate increasing demand and to extend higher quality medical service. The entire front section of the lower floors is filled with bright light coming from the atrium that gives a warm feeling to the building. The ‘hospital street’ which extends from the atrium, through the middle of the new hospital, all the way to the to-be-renovated existing hospital, delineates clearly the main circulation between the two buildings. The vertical circulations branch out from this hospital street, thus, prevent confusion by the visitors and minimize unnecessary access to different departments of the outpatient clinic and the central D&T.
close
1110号-1140号 Fuzhong 3rd Road, Futian CBD, 푸톈 구 선전 시 광둥 성 중화인민공화국 518048
close
중국 심천 병원
Shenzhen Union Hospital
prev
next
    PREV NEXT