background pattern
extra black line
left black line
right black line
서울글로벌센터는 행정시설과 문화시설을 갖춘 한국 거주 외국인 종합기 관으로 급변하는 사회여건 변화에 대응할 수 있도록 가변적이고 융통성 있는 공간 구성과 함께 다양한 인종과 문화를 수용하는 기관의 이미지를 부각하는 것에 주목하였다. 건물의 전체 형상은 자연과 도시, 인간과 문 화의 소통을 상징하도록 계획하였다. 종로와 청계천로 사이의 입지를 고 려하여 보행자들의 개방성과 공공성을 확보하는 것에 주력하였다. 합리 적인 외피 시스템의 도입과 신 재생 에너지의 사용은 건물의 경제적인 관 리와 지속성을 보장한다.
The Global Cluster, catering to the needs of foreigners living in Korea with its administrative and cultural facilities, is designed with a flexible space plan to adapt to the rapidly changing social requirements and with an emphasis on expressing the ethnic and cultural diversity the Cluster represents. The building mass is a metaphor for the communication among nature, city, people and culture. Considering its disposition between Jongro and Cheonggyecheonro Streets, we focused on opening it up to the pedestrian for public use. The energy-saving shell of the building and use of renewable energy source will ensure an economic and sustainable building.
close
대한민국 서울특별시 종로구 종로3가 38
close
서울 글로벌센터
Seoul Global Center
prev
next
    PREV NEXT