background pattern
extra black line
left black line
right black line
자연과 함께 생동하는 친환경 캠퍼스를 주안점으로 주변녹지와 물길을 최 대한 보존하고 기존 지형과 기후에 순응하는 Y자형 배치에 3개의 외부공 간을 연결하였다. 경찰대학의 특수한 상징성과 기능성을 위해 강한 상징 축과 캠퍼스 축을 부여하고, 캠퍼스 코어를 중심으로 날개를 펼치듯 우측 에는 교육과 생활시설을, 좌측에는 연구와 부대시설을 배치하여 교육, 훈 련 생활이 함께 어우러진 편안한 캠퍼스로 구현하였다. 특히, 에코 브리 지와 강의동 하부 필로티를 통해 수려한 남측 녹지를 캠퍼스 내부로 끌어 들이고, 안골천의 수계를 활용하여 자연친화적 수변 공간을 계획하였다.
Focusing on an environmental-friendly design that is harmonized with nature, the new campus preserves surrounding green spaces and waterways.. Arranging the Y-form layout that follows the existing geography and climate, the campus is connected to three external spaces. For the unique symbolism and functionality of the Korean National Police University, the campus is designed with two strong symbolic axes. Along the central axis, education and living facilities are arranged on right and research and auxiliary facilities arranged on the left unfold like wings to provide a comfortable campus where education, training, and living facilities are harmonized together. In particular, the beautiful, green land in the south is drawn into the campus through the Eco Bridge and the pilotis at the lower part of the Lecture Building. A nature-friendly waterfront is planned by utilizing the water system of the Angol-cheon Stream.
close
대한민국 충청남도 아산시 신창면 황산리 286
close
경찰대학교
Relocation of the Korean National Police University
prev
next
    PREV NEXT