background pattern
extra black line
left black line
right black line
대지 내 교통체계를 조정하여 명쾌한 동선을 확보하고 유기적인 네트워크 영역을 통해 지역 주민과 직원, 자연이 어우러진 녹색 에너지 공원을 형성하였다. 사무 공간에는 각 층마다 그린 아트리움을 조성하여 자연친화적 환경과 휴식공간을 제공하였다. 입면 전체에 태양에너지 셀을 활용한 에너지 튜브 개념을 적용하였으며 지붕에서 건물 전체로 뻗어나가는 심볼은 글로벌 에너지 기업의 역동성을 표현하였다.
This project, jointly designed with KPF, is located in the Gangnam commercial district of Seoul, in a site surrounded by streets on three sides. The building is designed around a cylindrical core on the corner to bring out the accessibility of being situated on a corner of the urban block, capped with a crown and canopy at the top. White aluminum sheets and green paired glass create a clean and fresh image for this financial group building. The lobby is a two-story high ‘rotunda’ surrounded by eight columns with a gold leaf decorated dome and lighting, creating a ‘small universe’.
close
전라남도나주시전력로 55 (빛가람동)
close
한국전력공사 본사 신사옥
New KEPCO Headquarters
prev
next
    PREV NEXT