background pattern
extra black line
left black line
right black line
도시환경정비사업으로 진행되어 도심 공동화를 방지하고 도심 활성화를 위해 주용도를 주거시설로 계획한 복합시설이다. 유리한 남향과 남산의 조 망이 최대한 반영되도록 하여, 남산을 끌어안고 있는 형태의 최고급 주거시 설로 계획되었다. 채광 및 통풍을 할 수 있고 피난방재에 유리한 주거의 코 어 계획, 안정감 있는 저층부의 입면 계획, 고층부의 Vertical-line Type 입면과 Horizontal-line Type 입면의 구성으로 명료하고 역동적인 입면 을 계획하였다. 또한, 4층의 완충공간을 형성하여 저층부와 고층부의 형태 적 분절을 유도하였다.
This residential-oriented mixed-use project, a part of the urban redevelopment, was planned to prevent the hollow-out effect and bring back energy to the inner city area. The project houses top-quality, upscale residential units with southward orientation and picturesque views arranged in a shape embracing the mountain. The units are brightly lighted and thoroughly ventilated, and its core plans enable efficient evacuation in case of emergencies. The elevation design of the base gives a sense of stability while that of the tower accentuates vertical and horizontal lines creating sharp and dynamic faces to the building. The buffer on the 4th floor demarcates the functional differences of the lower and upper floors.
close
대한민국 서울특별시 중구 회현동1가 37-6
close
남산 롯데캐슬 아이리스
Namsan Lotte Castle Iris
prev
next
    PREV NEXT