background pattern
extra black line
left black line
right black line
지적 측량 기술 개발과 지적 제도 발전에 이바지하는 지적공사의 상징성을 고려하여 삼각측량을 모티브로 북측의 기지제와 동쪽의 수공간 및 습지공 원, 서 측의 진입 광장을 연계하여 역동적인 삼각형 매스를 형성하였다. 철 골구조가 노출된 다이어그리드 구조 시스템은 디자인 콘셉트를 반영하고 가변적인 공간 계획이 가능하다. 향과 조망을 고려한 외피 디자인을 통해 친환경 건축물로 계획하였고 이용자 중심의 기능적이고 합리적인 계획을 통해 쾌적한 업무 환경을 조성하였다.
The Headquarters of Korea Cadastral Survey Corporation was established to develop the cadastral system and surveying techniques in Korea. It is planned as a public landmark for the new development of Jeonbuk Inno-city. The building is situated to take in the natural conditions to the East (a wetland park), and to the North (Lake Gijijae) takes advantage of the western portion of the site as the entry. The building’s motif was devised from a triangulation, which is a symbolic image of KCSC. Additionally, the steel and glass façade reveals a diagrid structure that allows for a greater open plan, giving a spatial flexibility to user configurations and office communications. Energy saving and green building has been designed by applying high performance skin system at each façade. The reasonable and functional arrangement provides comfortable and pleasant working environment.
close
전라북도 전주시 완산구 기지로 120 LX 한국국토정보공사 본사
close
대한지적공사 본사
Korea Cadastral Survey Headquarters
prev
next
    PREV NEXT