background pattern
extra black line
left black line
right black line
기존 공학관과 연계성을 가질 수 있도록 L자 형태로 배치하여 수직축의 캠퍼스와 수평축의 자연이 서로 순응하도록 하였다. 신공학관은 광장 중심의 보행축을 통해 기존 공학관과 하나로 연결되고, 학생들이 건물 내부의 중앙코어를 통해 실험 실습실로 쉽고 빠르게 이동할 수 있도록 하였다. 무거운 실험 장비를 이동할 수 있는 화물 동선을 별도로 계획하였고, 학과별 특성을 고려하여 고층부에는 정보통신대학, 저층부에는 공과대학을 배치하여 독립성과 실험 특성을 모두 반영하였다.
The new building is designed in an L shape in order to link to the existing engineering building, which allows the building that stands vertically to correspond with the horizontal view of the natural landscape. The new engineering building is connected to the existing engineering building through a footpath in the center of the square. The main core of the building is organized for the students to travel to the laboratories quickly and easy. For the heavy laboratory equipment to be carried, a separate passageway is planned. In consideration of the characteristics of each department, the College of Information and Communication is placed on the upper floors and the College of Engineering is on the lower floors of the building, thus securing their independence and characteristics of their research and experiments.
close
건국대학교 신공학관
close
건국대학교 신공학관
Konkuk University New Engineering Building
prev
next
    PREV NEXT