background pattern
extra black line
left black line
right black line
기존에 운영되던 민중 병원을 대체할 최신 종합병원으로, 건국대학교 부 지 내 지하철 2호선과 7호선이 교차하는 부근에 있어 접근이 유리하다. 대학교의 주축인 상허로에 들어서는 것을 고려하여 형태적으로는 단순 하지만 대학교의 위상을 제고할 수 있는 Monumental Objet로 병동과 Podium이 결합되는 부분을 대형 필로티로 만들어 교통을 처리하는 동 선과 상징적인 대형 Gate를 설치하는 건축적 해결방안을 제시하였다. 지하 1층부터 3층까지 관통하는 오픈 공간을 설치하여 대형 천창으로 부터 자연광이 유입되게 함과 동시에 병원의 주요 동선을 고려하였다.
This new state-of-the-art general hospital built to replace existing Minjung Hospital stands in the Konkuk University campus and near a cross-road of two subway lines, providing a superb access to mass transportation. Considering its location on Sangheo-ro, the main road on campus, the building massing was done with simple yet monumental quality. The grand pilotis that support intersection of the inpatient care tower and the podium render an architectural solution of securing passage for vehicles and, at the same time, creating a symbolic entrance to the hospital. The base, from first basement through the third floor, has been hollowed out with a sky-light to fill the void with sunlight, around which the main circulations of the hospital have been placed.
close
대한민국 서울특별시 광진구 화양동 1
close
건국대학교병원
Konkuk University Hospital
prev
next
    PREV NEXT