background pattern
09KRT0109KRT02
extra black line
left black line
right black line
비행 원리인 ‘양력-DYNAMIC LIFT’를 모티브로 다양성과 혁신적인 미 래를 반영하는 새로운 축을 형성하여 새로운 패러다임 제시하였다. 건물 의 배치는 전면 도로 쪽에 배치하여 인지성과 상징성을 극대화하였고, 평 면 구성은 주변 자연을 담기 위한 매스 형태로 중정형의 비움을 계획하 여 쾌적한 근무환경을 계획하였다. 실내는 친환경 전시 공간으로 홍보 와 전시 기능을 수행할 수 있도록 로비 대공간을 전면도로에 계획하였다.
Adopting a flight principle, ‘Lift force - Dynamic lift’ as a concept, the design suggests a new paradigm reflecting future diversity and innovation. The location of the building faces the road to maximize the hall’s profile and presence. The building is designed to embrace the surrounding natural habitat and provide a court-type openness in order to provide a comfortable working environment. The lobby of the building opens to the exterior so that it can be utilized for exhibitions and public activities.
close
대한민국 전라남도 고흥군 고흥읍 유동길 29
close
한국항공우주연구원 회전익기시험동
KARI Rotorcraft Test Hall (Extension)
prev
next
    PREV NEXT