background pattern
extra black line
left black line
right black line
계획 대지는 산지에 입지한 대학 캠퍼스에 끝자락으로, 3면이 산으로 둘러싸여 있는 캠퍼스와 자연이 만나는 접점에 위치하고 있다. 건물의 배치와 형태는 이러한 입지조건과 환경성을 우선적으로 고려하여 산으로부터 캠퍼스 중심으로 열려있는 형태로 디자인하였다. 남측에는 강의실을 배치하고 북측에는 주로 교수연구실을 매스로 분리하여 배치함으로서 상이한 기능을 입체적으로 연계하였다. 기존의 입지환경을 고려한 진입광장, 옥외데크 및 옥외 공연장 등을 계획하여 내부공간과 외부 자연을 매개하는 환경 친화적 건물이 되도록 계획하였다.
The site is located at the outskirt of the campus on a hill, nestled in surrounding mountains, where the campus ends and forest begins. Considering this location and the environmental quality, the building opens towards the campus with the mountain on its back. The lecture rooms lining the southern side and the faculty offices on the north are contained in separate masses, stacked on top of each other, maintaining connection. The approaching road and square, outdoor deck and amphitheater mediate the indoor and outdoor spaces, bringing the building closer to nature
close
대한민국 충청남도 금산군 추부면 대학로 201
close
중부대학교 제5강의동 건원관
Joongbu University Kunwon Hall
prev
next
    PREV NEXT