background pattern
extra black line
left black line
right black line
준공된 지 20년이 넘은 본관은 공공의료기관으로서 역량을 높이고 내원 객의 만족도를 높이기 위해 내부 시설의 리모델링을 계획하였다. 병원의 얼굴인 캐노피와 주 출입구는 개방감과 인지성을 고려하여 새롭게 개선 하고, 어둡고 혼잡했던 로비를 밝고 정돈된 중심 공간으로 탈바꿈시켰다. 병원의 중심에는 ‘복합편의시설’을 두어 이용자에게 편의 제공과 함께 생 활 속의 병원 개념을 적용하였다. 넓고 깊은 외래진료부에 광정을 추가 하여 친환경적인 치유 환경을 조성하고 외래부는 분야별 센터화를 통해 진료 중심의 서비스가 가능해졌다.
Through the remodeling of the 20 years old main building, this hospital regained the high quality medical service as one of the public medical care system. The new canopy and redesigned main entrance give more openness along with attractive features. The dark crowded lobby became much brighter as a core space of the hospital. An amenity space was planned in the center of the facility for users’ convenience and familiarity. The light court was created in the existing wide and deep ambulatory care area to produce more environment-friendly recovery atmosphere. Through this process, centralizing the ambulatory care became possible.
close
대한민국 전라북도 전주시 덕진구 금암2동 634-18
close
전북대학교병원 본관 진료시설
Jeonbuk National Univ. Hospital (Remodeling)
prev
next
    PREV NEXT