background pattern
extra black line
left black line
right black line
한라산과 대지 동쪽의 수변공간은 대치 축과 경관 축을 이루며 건물의 전 체 배치를 결정하였다. 제주의 아름다운 자연과 항상 호흡할 수 있는 옥외 생태 교육시설들은 내부 시설들과 연계되어 소통할 수 있는 열린 교육의 장이 되었다. 차별화된 자연 친화적 독립마당을 중심으로 채광과 조망을 고려한 교실 동이 배치되었고 다목적 공간의 이용자 별 접근 동선은 분리 되어 다양한 내, 외부의 연결공간을 제공한다. 제주도의 대표 빛깔을 은유 적으로 사용하여 제주의 특성을 살릴 수 있는 독창적인 입면을 계획하고, 제주의 자연요소를 디자인 모티브로 한 휴식공간과 자연체험학습장 등을 계획하였다. 교육 환경의 변화에 대응할 수 있는 유연한 공간구성과 증축 을 위한 평면계획을 구조적으로 고려하였다.
The whole layout of the building is designed to accommodate the scenic view of Mt. Halla and the waterfront on the east of the land. In the outdoor ecological education facilities, the beautiful nature of Jeju Island can be appreciated at all times. The indoor and outdoor facilities are linked to enhance the benefit of open education. With the distinctive eco-friendly yard as a center, the classrooms are situated to take advantage of the natural lighting and view. Separating the access points to the multi-purpose rooms provides additional spaces to connect the inside with the outside. Metaphoric use of the symbolic colors of Jeju Island provides the unique characteristics of the facade. Natural elements on Jeju Island are used as a motif in the designs of the relaxation areas and the nature experience center.
close
대한민국 제주특별자치도 제주시 광양11길 10-1
close
제주 삼화초등학교
Jeju City Samwha Elementary School
prev
next
    PREV NEXT