background pattern
extra black line
left black line
right black line
사계절 이용하고 다양한 계층이 동시에 사용할 수 있는 시설로 활용성을 극대화한 리조트 단지를 구성하였다. 잔디 광장을 중심으로 네 개의 주제별 광장을 구성하고 휴먼스케일에 맞는 스트리트 몰을 따라 자연스러운 보행이 되도록 동선을 계획하였다. 휴양호텔의 기능을 강조한 최고급 정주형 호텔로 골프장에 인접하여 조성된 호수와 후면의 스키장과 연계된 자연스러운 조경 녹지를 구성하였다. 주변 산세에 순응하여 지형에 맞춰 깎은 매스를 구성하고 지붕의 분절 및 중첩에 따른 리듬의 효과를 구현하여 다양성을 강조하였다. 객실은 앞으로는 호수를, 뒤로는 스키장을 조망하는 탁 트인 조망을 갖추도록 하였다.
This year-round destination for all types of clientele has a diversified composition to maximize utility. Four plazas with unique themes are placed around a central lawn, through which inter-winding street malls form a natural pedestrian circulation. This luxury residential-type hotel for leisure retreat is surrounded by a nearby golf course, a lake in front and the natural landscape formed by the ski slopes, creating a tranquil and soothing environment. The building mass follows the contour of the hills while the bends and folds of the roofs express rhythmical diversity. The guestrooms command spectacular vista as they face the lake in front and the ski slope behind. The overall design of the resort emphasizes its presence as a landmark of the area.
close
대한민국 강원도 평창군 대관령면 용산리 225-3
close
인터콘티넨탈 알펜시아 평창 리조트
Intercontinental Alpensia Pyeongchang Resort
prev
next
    PREV NEXT