background pattern
extra black line
left black line
right black line
토지 활용도를 높이기 위해 본관동은 부분적으로 고층화하여 캠퍼스 내 랜드마크의 시각적 구심점이 된다. 중심 도로가 교차하는 위치에서 정면성 확보를 위해 본관 축을 도서관과 45도를 이루게 하였다. 대지가 동서방향으로 3개층 정도의 높이차를 보이므로 대지 서측에 면한 1층에 도서관 출입구를 두고 대지 중앙에 있는 도서관은 2층에 주 출입구를 내었다. 3개층의 저층부는 캠퍼스 중심 도로에 근접하여 기단부를 형성하고 고층부는 도로에서 후퇴하여 배치함으로 도로에서 시각적인 개방감을 확보하였다.
The high-rise scheme was to provide a proper open space in front of the building as well as to make it a visual landmark in the campus. Considering the location of the junction of two main campus roads, the axis of HQ was skewed at 45° angle to the library, which emphasizes the façade of the HQ building. To adjust to the stiff sloped site condition, this building has three entrance lobbies at 3 floors directly accessible from each site level. Total mass of this building forms a podium and a tower which gives the openness at pedestrian level.
close
대한민국 경상남도 김해시 어방동 607
close
인제대학교 본관 및 도서관
Inje University Headquarter & Library
prev
next
    PREV NEXT