background pattern
extra black line
left black line
right black line
동북아중심시대의 허브물류기지로 부산의 위상이 변화되고 소득증가 에 따라 차별화된 의료서비스 요구가 증가되어 본 병원의 건립은 해운 대의 새로운 랜드마크의 역할을 하게 되었다. 장래증축에 대비한 합리적 인 대지이용 계획과 기존의 대지 고저차를 적극 활용하여 이용자의 입 체적인 접근이 가능하도록 계획되었다. 지하1층부터 지상4층까지 오픈 된 Atrium과 Hospital Street를 계획하여, 병원을 찾는 이용자에게 쾌 적한 환경을 제공하고 길 찾기에 도움을 줄 수 있도록 하였다. 병동부에 는 광정과 여러 개의 데이룸을 제공하여 병동 이용자의 거주성을 확보하 고 적극적인 옥상정원 계획으로 환자에게 치유환경을 제공하는 등 쾌적 한 공간으로 구성하였다.
This new landmark hospital signifies the status of the port city of Busan as an emerging logistics hub of Northeast Asia, and the citizens’ demand for a differentiated medical service with their increasing income level. A meticulously thought-out land-use plan has prepared the facility for future expansion and the slope of the site has been artfully negotiated to provide a multi-dimensional access to the visitors. An atrium that opens up the space from the basement level up to the 4th floor creates a pleasant ambiance and the ‘hospital street’ can assist the visitors find their way around the hospital. A light-well and several day-rooms were planned for the ward to create a lived-in atmosphere for the in-patients and an extensive roof-top garden for a therapeutic environment.
close
대한민국 부산광역시 해운대구 좌4동 1435
close
인제대학교 해운대 백병원
Inje University Haeundae Baik Hospital
prev
next
    PREV NEXT