background pattern
extra black line
left black line
right black line
경상대학교병원부지 내에 건립될 류마티스 및 퇴행성관절염 전문질환센 터로서 병원과 의과대학의 경계에서 다양한 요구와 환경에 대응하게 된 다. 정면성을 갖는 큐브의 형태는 병원의 상징성과 인지성을 드러내며, 저층부의 Healing Loop는 기존 시설과의 연계동선 역할을 하는 동시에 다양하고 풍부한 녹지공간과 치유환경을 담아낸다. 외래진료부는 자연 광을 적극 유입하는 아트리움을 통해 의료진과 환자들에게 안락한 공간 을 제공하며, 병동부는 중정을 통해 쾌적한 거주성을 고려하였다. Healing Cube는 경상대학교병원의 중심치유공간으로 자리하며 지역 의료 의 중심거점 병원으로 완성된다.
The new clinic for rheumatic diseases and degenerative arthritis inside the Gyeongsang National University Medical Center is located between the hospital and the medical university. It responds to various demands and environments of its context. Having an omni-directional façade, its cubic form reveals the symbolism and recognition of the hospital. The Healing Loop at the lower floor of the building not only connects the building with the existing facilities but also provides various green spaces and a healing environment. The Outpatient Division provides a comfortable and naturally lit atrium space for both medical staff and patients. The Ward Division is designed around a central garden in consideration of pleasant habitability. The Healing Cube is a core healing space of the Gyeongsang National University Medical Center, which is a region’s medical hub.
close
대한민국 경상남도 진주시 강남로 79
close
경상대학교병원 류마티스 및 퇴행성관절염 전문질환센터
Gyeongsang National Univ. Hospital Rheumatism and Degenerative Arthritis Clinic
prev
next
    PREV NEXT