background pattern
extra black line
left black line
right black line
마스터플랜에서 제시한 개념과 디자인 원리를 발전시켜 북측의 보전녹지를 대지까지 확장하여 녹지의 흐름을 강조하고, 청사의 지붕면을 여러 켜로 나누고 중첩하여 환상곡의 음율처럼 물결치도록 구성하였다. 청사의 매스는 떠있는 성벽이 되어 공공 중심시설을 보호하고 이용자는 자유로운 접근성을 가지게 된다. 지붕은 여러 레이어들의 중첩되어 위를 걷는 사람들에게 안과 밖의 조망과 함께 지붕면 내에서 생태적인 음악적 체험이 가능하도록 했다. 환경측면에서 태양열에너지, 지열에너지, 태양광에너지, 그리고 빗물을 재활용하는 시스템을 적용하여 화석 연료의 사용을 최소화로 하도록 하였다.
Starting from the concepts and design principles of the master plan, the complex is connected to the preserved green area adjacent to the north, thereby emphasizing the flow of the green area. The roof of the complex has multiple layers similar to the waves of a melodic line of a musical tune. The mass of the complex is a floating wall, protecting the public facilities and providing the users with freer access. The roof with multiple layers provided sights to both the inside and outside of the building and an ecological musical experience to people who walk on the roof. From the environmental perspective, the complex uses solar energy, geothermal energy, and photovoltaic energy. The complex adopts a system for the recycling of rain water and minimizes the use of fossil fuel.
close
대한민국 충청남도 연기군 남면 종촌리 118-7
close
정부세종청사 1단계 2구역
Government Complex in Sejong City
prev
next
    PREV NEXT