background pattern
extra black line
left black line
right black line
고령화 사회에 대비하여 건립되는 동남권 미래형 노인종합복지타운의 중앙에 자리한다. 남향으로 병실을 최대한 배치하고 저층부는 외래진료부, 재활치료부와 호스피스병동을 계획하였고 상층부는 자연채광과 에너지 절약에 유리하도록 남북방향으로 병동을 배치하였다. 노인 환자의 특성을 고려한 치유환경 조성과 공간배치로 의료 서비스의 효율을 극대화하였으며, 에너지효율을 고려한 친환경적인 입면계획을 하였다. 休(따뜻한 햇살이 가득하고 아늑한 쉼터), 安(내 집과 같은 편안함), 愛(사랑을 담은 최적의 치유환경)의 공간구성을 모토로 최적의 의료 시설을 조성하였다.
The hospital is located in the heart of the futuristic general senior welfare town which is established for the aging society in the South East Zone of Korea. The wards are assigned to the south as much as possible. Outpatient service departments, rehabilitation departments, and hospice wards are planned to be on the lower floors. On the upper floors, wards are arranged in a north-south direction to take advantage of the natural light, and the energy saving effect. The design aims to maximize the efficiency of medical services by creating a friendly treatment environment and space layout, based on and in consideration of the characteristics of senior patients, with the environment-friendly façade design taking energy efficiency into account. With the motto to form “a space of Rest (cozy rest place full of warm sunlight), Comfort (comfortable like at my home), and Love (the optimal treatment environment with love)”, the project creates the optimal medical facilities.
close
대한민국 서울특별시 강남구 세곡동 202
close
강남 노인전문병원
Gangnam Senior Hospital
prev
next
    PREV NEXT