background pattern
extra black line
left black line
right black line
EBS 디지털통합사옥은 디지털 시대 대한민국 교육의 중심 역할을 하기 위해 우면동과 도곡동 일대에 분산되어 있던 시설을 일산 한류월드로 이전하여 통합사옥을 계획하였다. 열린 교육문화공간과 쾌적한 방송업무환경을 만들기 위해 상징마당과 선큰 공간을 계획하여 모든 이용객에게 열린 공간을 제공한다. 아트리움을 통해 방송제작시설과 업무지원시설 간의 독립성과 연계성을 확보하였고, 사용자에게 쾌적하고 개방적인 공간을 제공하였다. 절제된 마감으로 차분한 분위기의 입면을 계획했고, 웅장한 스튜디오 매스는 EBS만의 상징성을 나타낸다.
EBS Digital Integrated Building has integrated all the facilities that were originally located in the areas of Umyeon-dong and Dogok-dong into the HallyuWorld (Korean Wave) zone, with the aim of becoming the center of education in Korea in the digital era. To create both an open space of education and culture, and a pleasant broadcasting environment, Sangjingmadang (the yard of symbols) and the sunken space have been earmarked as places open to visitors. Both the independency and connectivity between the broadcasting facilities and supporting facilities have been secured via the atrium, which provides users with a pleasant and open space. The façade finish is restrained to create a calm atmosphere, and the magnificent studio building represents the symbolism of EBS.
close
경기도 고양시 장항동 일원 고양관광문화단지
close
EBS 디지털 통합사옥
EBS Digital Integrated Building
prev
next
    PREV NEXT