background pattern
extra black line
left black line
right black line
주민자치센터와 뮤지컬 전용 극장이 함께 계획되는 문화 복지시설로 대지 의 효율적인 활용과 특수 경계 조건에 대한 적절한 대응이 가장 중요하였 다. 일반적 도시 구조와는 달리 아파트 단지 내부에 있어 역전된 도시 위 계 때문에 발생할 수 있는 여러 문제점은 공공 공간의 배치와 프로그램 조 닝에 대한 새로운 대안으로 해결하였다. 모든 생명의 근원인 엽록체를 모 티브로 도시 속 주민에게 활기와 풍요로움을 제공하고 자연 친화적인 이 미지를 부각하였다.
The challenge of this project was an efficient use of the site and negotiating through difficult border restrictions in building a cultural center with community functions and a musical theater. In contrast to the usual urban settings, this cultural center was to be situated within an apartment complex. This reversed urban hierarchy could entail myriads of problems, for which a new alternative was proposed for the site planning of the public spaces and the program zoning. Like a chloroplast, beginning of all living beings, the Center can breathe in vitality and richness to the community through its open and eco-friendly atmosphere.
close
대한민국 서울특별시 강남구 남부순환로378길 34-9
close
도곡1동 문화센터
Dogok 1-dong Cultural Center
prev
next
    PREV NEXT