background pattern
extra black line
left black line
right black line
중부대학교 학생생활관은 늘어나는 대학기숙사의 수요 충족과 지방 대학의 활성화라는 두 가지 목표로 계획되었다. 중부대학교의 교문 좌측으로 캠퍼스의 주축에 면하여 입지한 학생생활관은 경사면을 이용하여 지하 2개층을 노출하고 주진입면으로 사용되도록 디자인하였다. 저층의 공용부와 상부층의 기숙사는 필로티로 구분하여 기능성 확보와 함께 입면이 주는 평면적 단순함을 탈피했다. 저층부는 유리 커튼월을 사용하여 경쾌함과 개방 감을 느끼도록 하였고, 기준층은 기숙사의 환경성 확보를 위해 선적인 형태의 매스로 디자인하였다.
This dormitory building for Joongbu University was planned with goals of servicing the increasing accommodation need and breathing in energy to this regional university. Situated on an uphill left to the main gate of the school, the entrance off the main campus road is on the ground level while is actually B2 level of the building. The dorm tower has been lifted from the podium by pilotis to ensure functional distinction and add a formative composition to the flat elevation. The lower floors are screened with glass curtain-walls to maintain levity and openness. The typical floors are in a linear shape for environment control.
close
대한민국 충청남도 금산군 추부면 대학로 201
close
중부대학교 학생 생활관
Joongbu University Dormitory
prev
next
    PREV NEXT